5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Policija kod Novotravničanina pronašla drogu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 13 krivičnih djela.

Dana 03.04.2020.godine oko 19,10 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima PS Busovača, izvršili su kontrolu i pregled lica B.M. rođen 1984.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 19,30 sati u ulici 1.Mart, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima PS Busovača, izvršili su kontrolu i pregled vozila BMW, registarskih oznaka K40 A 870. Tom prilikom, kod lica u vozilu, M.O. rođen 1985. godine iz Kaknja, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 32 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 78 prekršajnih naloga, od kojih je 41 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Popularni članci