5.8 C
New York
Friday, June 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

OO SDA Novi Travnik: Klub HDZ-a svojom politikom želi blokirati rad Općine i Općinskog vijeća

OO SDA Novi Travnik izdao je saopćenje za javnost povodom niza događaja koji su zadesili našu Općinu kada je politička scena u pitanju.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Travnik i Klub vijećnika HDZ, HSS Stjepan Radić od trenutka formiranja Općinskog vijeća Novi Travnik, opstruišu rad Općinskog vijeća i donošenja svih bitnih odluka za građane Novog Travnika.

Vijećnici HDZ- a nikada nisu podržali izvršenje Budžeta Općine Novi Travnik u protekle četiri godine, iako je isti bio uvijek u suficitu.

Klub Vijećnika SDA i SBiH 12.12.2019.godine su u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća predali pismeni prijedlog za sazivanje sjednice na kojoj bi se razmarao nacrt Budžeta, ali predsjedavajući se oglušio na ovaj prijedlog.

Predsjedavajući Općinskog vijeća ponovo krši Poslovnik o radu Općinskog vijeća jer je 10.01.2020. godine zakazao sjednicu bez Kolegija Općinskog vijeća i na dnevni red ponovo nije uvrstio nacrt Budžeta.

Osuđujemo održavanje 2. Vanredne sjednice Općinskog vijeća jer je prekršena naredba Općinskog štaba kojom se zabranjuje javno okupljanje na području Općine Novi Travnik.

Klub HDZ-a svojom politikom želi blokirati rad Općine i Općinskog vijeća, pozivamo ih na kompromis i dijalog i da rade u interesu građana Novog Travnika, a ne da se bave politikanstvom.

Općinska organizacija SDA Novi Travnik je za redovno održavanje sjednica i u vanrednim okolnostima, ali da one budu u skladu sa zakonskim propisima.

Podržavamo rad Općinskog načelnika, kao i proglašenje Budžeta za 2020. godinu od strane Načelnika koji je isti prilagođen trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID – 19.”

Popularni članci