5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

OGLASILA SE KOMPANIJA – Kompanija Igman objavila otvoreno pismo građanima

Rukovodstvo kompanije “Igman” objavilo je otvoreno pismo građanima Konjica obrazloživši da sporna proslava “nije održana u vrijeme zabrane”.

“Znamo da ste uz ‘Igman’, naše uposlenike i da ne zaboravljate sve ono što je fabrika uradila za grad i našu zajednicu. U vremenu kada treba ostati hladne glave i razmišljati racionalno, ne možemo pobjeći od činjenice da nas novonastala situacija pogađa emotivno i da se s razlogom pojavljuje osjećaj neprijatnosti, nelagode, žaljenja…

Molimo vas sugrađane da ignorišete dezinformacije da je proslava održana u vrijeme zabrane, da nisu preduzete mjere zaštite, da su na skupu bili gosti iz zemalja s pandemijom itd. itd. Na dan događaja 11. marta smo odveli djecu u škole i vrtiće, obavili kupovine, bili na pijaci, u kafićima… Grad je disao za našu, vašu proslavu jer nikada nije bilo moguće odvojiti “Igman” od Konjica ili Konjic od ‘Igmana’.

Molimo vas da slijedite mjere kriznih štabova i epidemiološke službe da ostanete u izolaciji. Samo tako ćete nam pomoći da za dvije sedmice proizvodnja bude pokrenuta i da se vratimo postavljenim ciljevima i zajedno postižemo uspjehe.
Dalje, želimo vas informisati da zbog novih mjera Kriznog štaba HNK o stavljanju Opće bolnice Konjic u funkciju za prijem lakše i srednje bolesnih s infekcijom koronavirusom, danas smo našoj bolnici donirali zaštitnu opremu (rukavice, jednokratne mantile, kape, navlake za obuću…). Imamo resurse i nastavit ćemo pomagati!

Nažalost, službeni kanali komunikacije nam nisu dostupni i sve informacije od značaja za građane objavljivat ćemo na ovaj način. Molimo novinare da kao zvanične Facebook objave u ime kompanije ‘Igman’ d.d. Konjic preuzimaju one koje su objavljene na stranici Radio Konjica”, navodi se u pismu.

Popularni članci