5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Obitelj Trbara iz Novog Travnika dobila slučaj protiv bolnice u Travniku

Kantonalni sud u Novom Travniku napokon je donio pravosnažnu odluku u korist obitelji Trbara.

Sud je donio odluku u kojoj piše kako JU Bolnica u Travniku porodici Trbara mora isplatiti određeni iznos za nematerijalnu štetu, nanošenje duševne boli, te materijalnu štetu, tj. troškove sahrane.

Tijek događaja:

Dežurni tehničar s Neuropsihijatrije prijavio je 19. 4. u 3:30 sati da je Trbara izvršio samozapaljenje. S druge strane, porodica Gabrijela Trbare tvrdi da je zapaljen.

“Novotravničanin Gabrijel Trbara, koji je bio pacijent u JU Bolnica Travnik u Službi za neurologiju i psihijatriju, u noći sa utorka na srijedu, 19. aprila, zavezan je dvostrukim kaiševima za krevet, zapaljen je i ostavljen da gori. U nemogućnosti da sebe spasi, a bez ičije pomoći, Gabrijel je dobio teške opekotine po rukama i stomaku. Prema saznanjima, djelatnici odjela nakon paljenja sve su pacijente iz te sobe premjestili, dušek i sve dokaze izbacili vani, a zidovi na kome su ostavljeni tragovi gorenja su okrečeni.

Ono što je navedeno je to da se Gabrijel sam zapalio. Međutim, dovoljno je samo logikom slijeda događaja zaključiti da je to teoretski nemoguće. Naime, po riječima djelatnika on je bio vezan te noći za krevet. Svaki put prije tog procesa pregledaju se temeljito svi dijelovi tijela i svaki dio kreveta u slučaju da ne bi postojale neke opasne supstance. Ruke su mu bile vezane, ne uz tijelo, gdje se nalazi posteljina i deka, već odvojeno od tijela i rastegnute u suprotnim smjerovima. To znači da je poslije vezanja morao ispružit šake te da nije bilo moguće uzeti upaljač niti igdje izazvati vatru.

Još jedan detalj upada u oči, a to je da je on gorio određeno vrijeme te da su mu obje ruke izgorjele. Da bi vatra bila zapaljena na jednoj strani ruke i došla do druge, potrebno je mnogo više vremena. Najveća tragedija ovoga što se desilo je to što je Gabrijel dok je gorio, vrištao i zvao u pomoć, a njemu nije imao ko pomoći”, napisala je porodica na Facebook stranici “Istina za Gabrijela Trbaru”.

Popularni članci