11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Novotravničanin Zijad Krnjić imenovan za člana UO u Upravi za indirektno oporezivanje BiH

Vlada Federacije BiH za člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH nedavno je imenovala Novotravničanina Zijada Krnjića, direktora Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) FBiH.

Na tu poziciju imenovan je kao ekspert iz Federacije BiH, s obzirom da je to mjesto upražnjeno već godinu i po, nakon što je bivšem članu Muhamedu Kozadri istekao mandat.

Krnjiću će društvo u Upravnom odboru praviti Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Odbora i državni ministar finansija, Jelka Milićević i Zora Vidović, entitetske ministrice finansija te Dalibor Tomaš, ekspert iz Republike Srpske. Ismetu Suljendiću, ekspertu Vijeća ministara BiH također je istekao mandat, te se očekuje da Vijeće ministara imenuje novog. Konkurs za ovu poziciju je raspisan.

Status posmatrača u Upravnmom odboru imaju Miro Džakula, direktor UIO; Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko Distrikta i Edis Kovačević iz Centralne banke BiH.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!