16 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Novotravničanin Emir Perenda postao hafiz Kur’ana Časnog

Jučer, 6. juna 2021. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, posljednje ajete napamet proučio je Perenda Emir i tako stekao časno zvanje hafiza Kur’ana Časnog.

Perenda Emir, sin Fuada i Mirsade, rođen je 01.12.1994. godine u Travniku. Nakon završene Osnovne i srednje škole u Novom Travniku odlazi da studira u Saudijsku Arabiju. Na Islamskom univerzitetu u Medini završava Fakultet arapskog jezika i književnosti te nastavlja svoje dalje školovanje. Trenutno je na drugoj godini postdiplomskog studija.
Oženjen je sa Fatima hanumom s kojom ima kćerku Aišu. Njegov muhaffiz je bio hfz. dr. Fadil Bektaš kojem je ovo 44. kandidat koji je uspješno položio hifz pred Rijasetovom komisijom.

Čestitamo mladom hafizu na postignutom rezultatu, njegovoj porodici, muhaffizu i svim muslimanima koje raduje ovoj uspjeh riječima: Allah mubarek olsun!

popularno

FOTO – “Novotravničko biserje” ugostilo BZK “Preporod” iz Viteza

KUD "Novotravničko biserje" održalo je zajednički koncert s BZK “Preporod” iz Viteza. Preko stotinu mladih se družilo u našem gradu, a građani...

Maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. sastali se na 50 godina mature

Jedna jako lijepa priča dolazi nam iz našeg Novog Travnika. Nakon pedeset godina sastali su se maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. godine.

Narandžasto upozorenje zbog očekivanih visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrlo visokih vrijednosti UV indeksa koji se očekuju...

Kod Kupresa Travničanin kamionom udario u medvjeda

Na magistralnom putnom pravcu Kupres – Šujica, u mjestu Poganac u petak u ranim jutarnjim satima dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!