5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Novi Travnik: Uposlenica kladionice nezakonito prisvojila 700KM, a onda dala otkaz

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv  A.G. zbog izvršenog krivičnog djela pronevjera u službi iz člana  384. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženoj se stavlja na teret da je dana 29.07.2022.godine u večernjim satima,  kao uposlenica  Sportske kladionice „5 Plus“ na radnom mjestu operater za unos podataka, u poslovnici broj 681  koja se nalazi u ulici Ive Andrića u Novom Travniku, općina Novi Travnik, iako je bila svjestan da novac nije njen i da joj je povjeren u okviru njenih poslova i htijući to, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist,  iz blagajne kladionice oduzela i prisvojila novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 701,44 KM, nakon čega je napustila navedenu poslovnicu, te obavijestila nadređene da daje otkaz na navedenom radnom mjestu

Postupjuća tužiteljica je u optužnici predložila Sudu da se od optužene oduzme pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 701,44 KM.


Popularni članci