5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

NOVI TRAVNIK: Sjekirom lišio života svoju majku, pa ga poslali na liječenje

Edin Brica je 4. maja prošle godine sjekirom usmrtio svoju rođenu majku i nanio teške povrede svojoj strini. Desilo se to u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf/Uskoplje.

Jučer, nakon 6 mjeseci, Kantonalni sud u Novom Travniku donio je odluku kako će se Brica liječiti u psihijatrijskoj ustanovi šest mjeseci.

Kao razlog ovakve odluke, vijeće je navelo kako je Brica počinio krivično djelo u stanju neuračunljivosti, pošto boluje od šizofrenije.

On je dakle, prije šest mjeseci sa leđa prišao svojoj majci Refiji. U ruci je držao sjekiru, te ju je sa metalnim dijelom udario u glavu nakon čega je pala. Brica je nastavio udarati svoju majku te joj je nanio povrede na području čela, lom čeone kosti, prijelom očnih kostiju, krvarenje u mozgu, prijelom gornje vilice, te još dosta povreda koje su, ispostavit će se, bile kobne za život Refije.

Vidjevši da se nešto događa 50ak metara od njene kuće, Edinova strina Hamida zainteresovano je krenula ka mjestu zločina. Edin je u međuvremenu uzeo kuhinjski nož te je strini nanio povrede u predjelu vrata, glave i ramena.

Edinova majka Refija ležala je u komi četiri mjeseca nakon čega je preminula. Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku oslobodilo je Edina troškova suđenja.

Popularni članci