5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Novi Travnik: Počinje postavljanje kućnih brojeva

Od srijede, 4. 3. 2020. godine počinje postavljanje kućnih brojeva u naseljima Novog Travnika. Saopćenje iz Općine povodom toga prenosimo u cijelosti:

Općina Novi Travnik  u srijedu, 04.03.2020.godine počinje sa realizacijom Odlukeo obilježavanju i evidentiranju naziva naseljenih mjesta, ulica i trgova te utvrđivanju kućnih brojeva na području Općine Novi Travnik (“Službeni glasnik Općine Novi Travnik” broj:3/17).

U proteklom periodu  izvršena je nabava tablica sa kućnim brojevima te će se  njihovo postavljanje  izvršiti prvo u Mjesnoj zajednici Rostovo a nastaviti u Mjesnoj zajednici  Zagrlje i dijelu Mjesne zajednice Opara.

Planirano je da se u prvoj fazi postavi ukupno 804 kućnih brojeva a taj posao  izvršit će predstavnici Općine Novi Travnik koji će na terenu vršiti i dostavu rješenja o kućnom broju.

Na terenu će se po postavljanju kućnog broja na objekat i dostavi rješenja o kućnom broju vršiti naplata naknade u iznosu od 5 konvertibilnih maraka.

Tim Općine Novi Travnik bit će zadužen da na licu mjesta sa vlasnikom odnosno korisnikom objekta obavi kratku anketu, uz poštivanje odredbi Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Molimo građane za razumijevanje i suradnju sa anketarima kako bi se u što kraćem vremenu postavio što veći broj kućnih brojeva i prikupili podaci koji će Općini Novi Travnik u budućnosti koristiti za izradu strateških i razvojnih dokumenata.

Popularni članci