16.8 C
Novi Travnik
Subota, 15 Avgusta, 2020
nove-info.com

Novi Travnik: Općinski odbor DF-a podržao kandidaturu Palića za načelnika

Nešto više od četiri mjeseca pred izbore novotravnička politička scena praktično gori.

Prvo su stranke sa hrvatskim prefiksom najavile kako će sa jednim kandidatom izaći kada je u pitanju pozicija načelnika, a to će vjerovatno biti predsjednik HDZ-a BiH, Stjepan Dujo.

Par dana nakon toga, široj javnosti anonimni Nesib Subašić, objavio je preko Facebooka da će se kandidovati za načelnika kao nezavisni kandidat.

Jučer je našem portalu potvrđeno iz OO SDA Novi Travnik kako su uz ostale probosanske stranke podržali kandidaturu Samira Palića kao nezavisnog kandidata za poziciju načelnika.

Par sati nakon toga, Abdulaziz Rizvić se javio našoj redakciji i najavio svoju kandidaturu za načelnika, također sa pozicije nezavisnog kandidata.

Danas nam je Opštinski odbor DF-a poslao saopćenje u kom su i zvanično naveli da stoje iza kandidature Samira Palića, a u saopštenju stoji sljedeće:

Općinski odbor DF Novi Travnik je na svojoj sjednici održanoj dana 28.06.2020.godine poodržao nezavisnog kandidata za načelnika Općina Novi Travnik – Palić Samira, kojem će dati punu podršku u toku svih predizbornih i izbornih aktivnostima, a što je također prihvaćeno i od strane drgih poliitčkih partija koje postoje i djeluju na podrućju Općine Novi Travnik.”

Podsjećamo, jučer je naš portal objavio kako su sve ostale probosanske stranke osim NiP-a podržale kandidaturu Samira Palića.

popularno

Detalji saobraćajne nesreće na Komaru: život izgubila dva učenika Elči Ibrahim – pašine medrese, 3 u bolnici

Kako nezvanično saznajemo, u saobraćajnoj nesreći su poginula 2 učenika Elči Ibrahim - pašine medrese u Travniku koji su tu školu završili...

Teška saobraćajna nesreća na Komaru: 2 mladića poginula, 3 u bolnici

Kako nezvanično saznajemo, danas se na putu Turbe - Donji Vakuf, na prevoju Komar desila teška saobraćajna nesreća u kojoj su 2...

Od sutra i zvanično jeftinije komercijalno testiranje na koronavirus u FBiH, poznata je i cijena

Kao što je Klix.ba jučer najavio, i Federacija BiH će sniziti cijenu komercijalnog testiranja na koronavirus pa će tako već od sutra...

Matko Križanović još u bjekstvu, pritvorena osoba koja ga je podstrekavala

Adrijanu Jurkoviću Adiju iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je podstrekavao Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela
8,454PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Sadržaj je zaštićen!