5.8 C
Novi Travnik
Utorak, 20 Aprila, 2021

Novi Travnik na jesen dobija seniorski futsal tim

Od iduće sezone, takmičenje u Federalnom rangu našeg futsala počet će i tim iz Novog Travnika, potvrđeno je našem portalu iz MNK Novi Travnik.

MNK Novi Travnik par godina unazad radi sa omladinskim selekcijama, i to sa djecom od 8 do 16 godina, a ostvareni rezultati otvorili su mogućnost da se iz omladinskih pogona stvori kvalitetan roster za seniorski futsal tim koji bi se od jeseni trebao takmičiti u Federalnoj futsal ligi naše države.

Domaće utakmice MNK Novi Travnik igrat će u Gradskoj dvorani, a roster tim će uglavnom činiti malonogometaši iz našeg grada.

Reprezantativac Bosne i Hercegovine, Sabahudin Petak, imenovan je za glavnog koordinatora seniorskog tima.

Petak je dobio odriješene ruke i odgovornost da sačini tim ljudi koji će formirati seniorski pogon i voditi kompletan sistem od finansija, igračkog kadra, i svih ostalih aktivnosti oko organizacije takmičenja, saopćeno je iz MNK Novi Travnik.

Iz MNK Novi Travnik naročito su ponosni na ostvarene rezultate omladinskih pogona, a nadaju se kako će istim putem krenuti i prvi tim kluba.

Postigli smo izuzetne rezultate sa omladinskim pogonom gdje smo sa kategorijom ispod 14 godina već treću godinu zaredom prvaci SBK“, kažu nam iz kluba, te dodaju kako našoj Općini nedostaju sportski tereni sa adekvatnim uslovima za održavanje treninga i utakmica.

popularno

Džemat Trenica: Više od 20 polaznica završilo prvu žensku hatmu

U džematu Trenica, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik, u okviru halke Kur'ana završena je prva ženska hatma od kada postoji ovaj...

Mladi iz Pečuja napravili odmaralište i uredili autobusnu stanicu

U proteklim danima u Pečuju je organizovana neformalna glupa mladih iz sela Pečuj i Petačići. Ova grupa u...

Sin novog načelnika Travnika dobio 11.000 KM poticaja

U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala...

Predsjednici klubova u OV Novi Travnik položili cvijeće na šehidskom spomen obilježju

Povodom 15. aprila, dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, organizovano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!