11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Novi Travnik na jesen dobija seniorski futsal tim

Od iduće sezone, takmičenje u Federalnom rangu našeg futsala počet će i tim iz Novog Travnika, potvrđeno je našem portalu iz MNK Novi Travnik.

MNK Novi Travnik par godina unazad radi sa omladinskim selekcijama, i to sa djecom od 8 do 16 godina, a ostvareni rezultati otvorili su mogućnost da se iz omladinskih pogona stvori kvalitetan roster za seniorski futsal tim koji bi se od jeseni trebao takmičiti u Federalnoj futsal ligi naše države.

Domaće utakmice MNK Novi Travnik igrat će u Gradskoj dvorani, a roster tim će uglavnom činiti malonogometaši iz našeg grada.

Reprezantativac Bosne i Hercegovine, Sabahudin Petak, imenovan je za glavnog koordinatora seniorskog tima.

Petak je dobio odriješene ruke i odgovornost da sačini tim ljudi koji će formirati seniorski pogon i voditi kompletan sistem od finansija, igračkog kadra, i svih ostalih aktivnosti oko organizacije takmičenja, saopćeno je iz MNK Novi Travnik.

Iz MNK Novi Travnik naročito su ponosni na ostvarene rezultate omladinskih pogona, a nadaju se kako će istim putem krenuti i prvi tim kluba.

Postigli smo izuzetne rezultate sa omladinskim pogonom gdje smo sa kategorijom ispod 14 godina već treću godinu zaredom prvaci SBK“, kažu nam iz kluba, te dodaju kako našoj Općini nedostaju sportski tereni sa adekvatnim uslovima za održavanje treninga i utakmica.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!