5.8 C
Novi Travnik
Utorak, 20 Aprila, 2021

Novi Travnik: Migranti provalili kuću u gradu, vršili nuždu, razbijali stakla, opuške bacali…

Iako su ovi krajevi dosada manje ili više bili pošteđeni problema sa migrantima, zadnjih dana migranti su napravili nekoliko problema u Novom Travniku. Policija je intervenirala jer su provalili u kuću koja se nalazi u samom gradu, kazala nam je Novotravničanka Janja Čorić.

“To je kuća mog brata. Primijetila sam prije četiri ili pet dana da su su paravani navučeni, a brat je u Njemačkoj i u kući nitko ne živi. Kad sam ušla imala sam što i vidjeti. Zvala sam policiju koja je napravila očevid. Rusvaj je bio unutra, pušili su, opuške okolo bacali, vršili nuždu po stvarima, razbijali stakla na prozorima…”, kazala nam je Čorić.

Nakon prve provale, kaže, migrantu je u kući ostala torba, a obzirom da je prozor kroz koji su provalili dan prije bio popravljen, torbu je potražio u prvoj susjednoj kući u kojoj živi Janjina majka.

“Mami je došao i rekao da je migrant i musliman, te je tražio torbu. Mama je zvala policiju koja ga je i odvela”, kazala je. Već sutradan ponovno je provalio i uzeo svoju torbu.

“Dvaput je provalio i mislim da se ovo ne bi trebalo događati, pogotovo u gradu. Policajci su napravili sve što je do njih, a neko rješenje se mora naći. Ne može se samo ljudima šteta praviti”, kazala je Čorić, piše drukciji.ba.

popularno

Džemat Trenica: Više od 20 polaznica završilo prvu žensku hatmu

U džematu Trenica, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik, u okviru halke Kur'ana završena je prva ženska hatma od kada postoji ovaj...

Mladi iz Pečuja napravili odmaralište i uredili autobusnu stanicu

U proteklim danima u Pečuju je organizovana neformalna glupa mladih iz sela Pečuj i Petačići. Ova grupa u...

Sin novog načelnika Travnika dobio 11.000 KM poticaja

U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala...

Predsjednici klubova u OV Novi Travnik položili cvijeće na šehidskom spomen obilježju

Povodom 15. aprila, dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, organizovano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!