5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Novi slučajevi zaraze u BiH, ukupno 128.

Gradske vlasti Brčko distrikta potvrdile su jutros da su dvije osobe u tom gradu zaražene koronavirusom, riječ je o supružnicima. Od ukupno 14 testiranih osoba u Brčkom, koronavirus je potvrđen kod dvije osobe. To znači da je u cijeloj BiH do sada 128 osoba pozitivno na ovaj virus.

Radi se o dvije mlađe osobe (1989. i 1990. godište), a riječ je o supružnicima. U BiH su došli s Kariba i to preko Francuske i Srbije. Treća osoba koja ih je dovezla u BiH je u izolaciji. Radi se o majci jednog od supružnika iona će tokom dana biti testirana.

Ovu informaciju je saopćio gradonačelnik Brčkog Siniša Milić. Poručio je da se osobe nalaze u izolaciji od 18. marta te da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Riječ je o prvim slučajevima zaraze koronavirusom u Brčkom, gdje se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 888 osoba.

“U odnosu na ovu okolnost, radi se o odgovornoj i savjesnoj porodici, jer prema njihovim tvrdnjama nisu imali kontakata. Treća osoba koja ih je dovezla s graničnog prijelaza između Srbije i BiH također se nalazi u izolaciji. Ona je dan ranije pripremila zalihe hrane”, naveo je Milić.

Kako je istakao, preduzete su pojačane mjere na dezinfekciji stana u kojem borave supružnici, kao i šire okoline.

“Situacija je pod kontrolom i nadam se da će tako i ostati”, dodao je Milić.

Ukupan broj zaraženih u BiH do sada je 128.

Po gradovima to izgleda ovako:

Banja Luka – 64, Čelinac – 3, Laktaši – 6, Srbac – 1, Prnjavor – 2, Ribnik -1, Modriča – 2, Bosanska Dubica – 2, Prijedor – 1, Bijeljina-3, Bosanska Gradiška – 1 i Derventa – 1, Кneževo -3, Sarajevo – 3, Mostar – 6, Zenica – 4, Konjic – 11, Bihać – 4, Tešanj – 2, Orašje – 1, Goražde – 4, Novi Travnik – 1 i Brčko 2.

Popularni članci