5.8 C
New York
Wednesday, February 21, 2024

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Novalić o slučaju “maska”: Ne mogu da vjerujem, nekome je sada do šale

Na večerašnjoj konferenciji za medije federalni premijer Fadil Novalić osvrnuo se na snimak koji je zabilježila TVSA prije današnjeg obraćanja medijima.

Osvrt premijera Novalića prenosimo u cjelosti:

Pozdravljam građane Federacije Bosne i Hercegovine. Danas je putem jedne javne televizije plasiran određeni snimak. Upravi te javne televizije je očito cilj da naprave neku šalu. Ne mogu da vjerujem da je nekome sada, u ovoj situaciji, bitno jesam li zakopčao sako i kako mi stoji maska. Jasno je da ljudi različito reagiraju na ovu krizu. Na našu sreću, u ovoj veoma ozbiljnoj situaciji imamo i drugu vrstu ljudi. Odgovornih i ozbiljnih. Želim ipak govoriti o njima. O našim ljekarima, policajcima, inspektorima i svim onim koji su uključeni u sistem zaštite života i zdravlja ljudi.

Imamo i naše profesore i studente Mašinskog i Medicinskog fakulteta koji baš u ovim trenucima prave zaštitne maske za naše ljekare. Imamo radnike “Preventa”, radnike “Dite”, imamo vrijedne žene koje šiju zaštitne maske i zaštita odijela. A to, vjerujte, nije šala. Želim da pričam o onome šta je Vlada FBiH uradila. Danas smo putem BH Telekoma, odlukom Vlade izdvojili po 200.000 KM za opće kantonalne bolnice: Zenica, Bihać, Goražde, Travnik i Konjic.

I nakon 2,5 miliona izdvojenih za medicinske ustanove civilne zaštite, nakon 30 miliona sa budžeta za kliničke centre, nakon ovog miliona iz BH Telekoma, u četvrtak imamo još narednu odluku gdje će još 21 milion KM kroz transfere nižim nivoima vlasti biti usmjeren za borbu protiv koronavirusa – kazao je Novalić.

Popularni članci