5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Nikšić: BiH će uskoro potpuno zabraniti izvoz trupaca

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je nakon današnje zajedničke sjednice dviju entitetskih vlada da su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske iskazale spremnost da zajedno rade i stvaraju bolji ambijent za građane i poslodavce, kako ne bi odlazili iz BiH.

  • Građani su danas vidjeli da dvije vlade zajedno sjede i rade, jer smo mi najodgovornije osobe za rješavanje stvarnih životnih potreba – kazao je.

Zahvalio je predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću na dobrodošlici, a posebno ministrima obje vlade, ističući da su svi vrlo konstruktivno radili.

Nikšić je kazao da su se o svim tačkama vrlo brzo dogovorili, a posebno se referirao na dogovor da BiH uskoro potpuno zabrani izvoz trupaca.

  • Vrlo brzo smo se dogovorili da to bude trajna kategorija – kazao je.

Također je istakao da su se vrlo brzo dogovorili da BiH nastupa s jednim glasom kada se donose odluke o odlaganju nuklearnog otpada u Trgovskoj gori.

  • Obje vlade rade na tome da BiH nastupa jednim glasom kada je to u pitanju. Prije nekoliko dana nas je posjetio i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac s kim smo vrlo dobro iskomunicirali neke stvari – kazao je.

Nikšić je naglasio da je atmosfera vrlo dobra te da su kroz dnevni red prošli brzo, kada je u pitanju život građana i ekonomija.

  • Bitno je da pričamo o tome šta ćemo uraditi. BiH ne zaslužuje da se valja u blatu – kazao je.

Također je naglasio da su neke vrlo bitne teme ostavili za sljedeći put, kao što je izgradnja autoputeva.

federalna.ba/Fena

Popularni članci