24 C
Novi Travnik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

NEVJEROVATNO / Ostatak meteora pronađen u Novom Travniku? (FOTO)

Ovih dana, u jednom novotravničkom naselju, vlada prava euforija. Naime, prije nekoliko dana N. S. (ime i prezime poznati redakciji) je, čisteći rijeku Grlonicu, sasvim slučajno naišao na neobičan predmet. U početku je mislio da je to sasvim običan kamen koji je, u početku, bacio.

Malo kasnije, on se vratio i ponovo uzeo – jer težinom i izgledom je sasvim različito od kamena. Predmet je ponio kući te je kontaktirao osobe koje se bolje razumiju u materiju ispitujući šta bi moglo biti.

Na kraju, jedan od stručnjaka koji se bavi geologijom i ovom materijom je utvrdio da je to meteorit – rijetki ostaci meteora koji padaju na zemlju. Metoriti po svojim osobinama privlače magnet – tako i ovaj. Po svim svojim osobinama, govori nam N. S., kako su mi rekli neformalno stručnjaci da je ovo ostatak meteora – tijela koje je rijetkost naći na ovim prostorima. Također, vršena su poređenja sa sličnim predmetima – i sve upućuje na to da je ostatak meteora pronađen u Novom Travniku.

Ono što je potrebno jeste da se izvrši potpuno ispitivanje kako bi se sa sigurnošću potvrdilo ovo što su neformalno stručnjaci iz ove oblasti rekli. Ukoliko se ispostavi tačnim, ova dragocjenost bi mogla izazvati mnogo pažnje i zanimanja od strane naučnika.

Mi ćemo i dalje pratiti razvoj događaja u ovoj neobičnoj priči.

popularno

Javni oglas za prodaju zemljišta u ulici Kulina Bana

JAVNI OGLAS o prodaji neizgrađenog građevnog zemljišta radi izgradnje individualnog stambenog objekta putem Javnog nadmetanja – licitacije, u ulici Kulina Bana u...

Danas radari na dvije lokacije u Novom Travniku

Najavljene radarske kontrole za 04. 08. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 08:00 do 09:30 sati M-16.4 Stojkovići (BP Ti-Oil)10:30 do...

MIZ Novi Travnik: Konkurs za prijem imama u džemat Lisac

Medžlis islamske zajednice Novi Travnik raspisuje konkurs za prijem imama, hatiba i mualima u džematu Lisac, MIZ Novi Travnik.

Vlašićki zrak daje vrhunski rezultat: Mesud Pezer je u finalu Olimpijskih igara!

Mesud Pezer nastupio je u kvalifikacijskoj grupi B s nekim od najboljih bacača kugle na svijetu, a već u drugom pokušaju je...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!