5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Nastavljaju se pretresi SIPA-e zbog sumnjivih diploma, u sefu pronađeno više od 300.000 KM

U nastavku istrage u predmetu Klaster pripadnici SIPA danas su pretresom sefa osumnjičenog čiji su inicijali V.S. pronašli više od 300.000 KM u stranoj valuti.

Radi se o ogromnoj akciji Tužilaštva BiH koje je usmjerena protiv osoba koje su izdavale lažne diplome i naplaćivale to.

Prema nezvaničnim informacijama, V. S. je Vladimir Stojanović – rekotor Univerziteta modernih znanosti CKM iz Mostara.

Dosadašnjim istragom u ovom predmetu Klaster ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto više od 450.000 KM u gotovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH koje je akciju realiziralo u saradnji sa SIPA.

Tužilaštvo BiH intenzivno provodi dalje aktivnosti usmjerene na dokumentovanje počinjenih krivičnih djela i počinilaca, a poseban fokus usmjeren je na prikupljanje dokaza o imovinskoj koristi stečenoj krivičnim djelom i pranju novca.

Tužilaštvo BiH u ovom krivičnom predmetu nastavlja planirane aktivnosti u saradnji sa svim nadležnim institucijama vlasti u BiH, s ciljem prikupljanja dokaza o odlučnim činjenicama u vezi sa sistemskom korupcijom, neovlaštenom trgovinom, organizovanim kriminalom i pranjem novca u oblasti visokog obrazovanja, saopćili su.

Popularni članci