5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Na Plavoj vodi pojedina lica varala učenike sa ekskurzija

Na osnovu pritužbi građana na društvenim mrežama o licima koja su na lokalitetu Plava voda u utorak, 30.05.2023. godine organizovali lutriju i lažno obećavali nagrade u nastojanju da prevare učenike koji su bili u turističkoj posjeti našem gradu, načelnik općine Travnik, gdin. Kenan Dautović odmah je naložio izlazak nadležnih organa na teren.

Tim povodom obavještavamo građane da je Služba za inspekcijski nadzor Općine Travnik, zajedno sa komunalnim redarima i PS Travnik odmah po saznanju i dojavi poduzele sve mjere da se prekontrolišu i uklone sa lica mjesta sva lica koja nemaju dozvole nadležnih organa sa lokaliteta Plava voda.

Isti su se dana 30.05.2023. godine odmah odazvali i poduzeli hitne mjere – uklanjanjem osoba sa lica mjesta koje su na nezakonit način, bez odobrenja postavili tezge i vršili prodaju.

Komunalna inspekcija općine Travnik pokrenula je prekršajni postupak protiv navedenih osoba, a u cilju spriječavanja ovakvih i sličnih situacija vršiti će se učestale kontrole od strane nadležne komunalne inspekcije kao i PS Travnik.

Ovakve vrste neodgovornog ponašanja pojedinaca, naravno, ne amnestiraju ni nas ostale koji smo zaduženi za bezbjednost djece uključujući i organizatore ekskurzija kao i nastavno osoblje jer je, isto tako neprimjereno ali i nezakonito maloljetnu djecu pustiti bez nadzora.

Kako je Travnik turistička destinacija koja je interesantna za posjete školskih ekskurzija molimo građane da, ukoliko primjete slične aktivnosti, iste odmah prijave nadležnoj Policijskoj stanici ili Komunalnoj inspekciji općine Travnik i time unaprijedimo bezbjednost svih posjetilaca Travnika ali i spriječimo negativan publicitet.

Načelnik Općine će, upravo zbog svega navedenog, tražiti i od PS Travnik intenzivniji angažman policijskih patrola posebno na turističkim lokacijama.

Travnicki.INFO

Popularni članci