5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Muškarcu (32) koji je zapalio policajca u Vitezu određen jednomjesečni pritvor

Muškarcu inicijala G.B. koji se zapaljivom tekućinom na parkingu jednog ugostiteljskog objekta i koji je posuo policajca nakon čega ga je zapalio određen je jednomjesečni pritvor, saznaje portal „Avaza“.

– Općinski sud u Travniku dana 06. 06. 2023. godine u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog G.R., zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti, u sticaju sa krivičnim djelom Teška tjelesna povreda, rješavajući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Travnik, donio je rješenje, kojim se protiv osmunjičenog G.R. odredio pritvor od 04. 06. 2023. godine, kada je lišen slobode do 04. 07. 2023. godine – potvrđeno je za portal „Avaza“ iz Općinskog suda u Travniku.

Podsjetimo, ovaj tragičan događaj se desio 04. juna ove godine u 4:15 sati, a počinilac i policajac su zadobili opekotine, što je ranije potvrđeno „Avazu“ iz MUP-a SBK.

– Dana 4. 6. 2023. godine oko 4 sata i 15 minuta prilikom intervencije policijskih službenika na parking prostoru ugostiteljskog objekta u mjestu Bila, općina Vitez, G. B. rođen 1991. godine iz Viteza posuo je zapaljivom tekućinom sebe i jednog policijskog službenika nakon čega je istu zapalio.

Policijski službenik je pokušao da ga spriječi u toj nakani i tako je posut.

Tom prilikom isti su zadobili opekotine te im je ukazana liječnićka pomoć. Odmah su pušteni na kućno liječenje, a G. B. je lišen slobode te se protiv njega poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – rekao je ranije za “Avaz” Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona. 

Popularni članci