5.8 C
Novi Travnik
Utorak, 20 Aprila, 2021

Muftija travnički uručio Salih ef. Zukiću dekret o postavljanju za glavnog imama MIZ N. Travnik

U petak 02. aprila 2021.godine/20. ša’bana 1442. hidžretske godine poslije džuma namaza u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Novi Travnik, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović uručio je dekret novom glavnom imamu Medžlisa IZ Novi Travnik Salih-ef. Zukiću.

Tim povodom muftija travnički je u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku održao hutbu i predvodio džumu-namaz. U hutbi je podsjetio na skori dolazak mjeseca ramazana i ukazao na potrebu individualne pripreme za doček istog, naglašavajući njen poseban značaj u stanju pandemije kojom je svijet iskušan te prisutne džematlije upoznao sa imenovanjem novog glavnog imama MIZ Novi Travnik.

Svečanom činu uručenja dekreta prisustvovao je bivši glavni imam Medžlisa IZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić, predsjednik Medžlisa IZ Novi Travnik Abdulaziz Rizvić kao i ograničen broj članova Izvršnog odbora i imama Medžlisa IZ Novi Travnik.

Uz čestitke za imenovanje Salih-ef. Zukiću, Muftija je novom glavnom imamu zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova i zadaka i pozvao Izvršni odbor Medžlisa i prisutne imame da mu u tom smislu budu podrška, nakon čega se zahvalio na saradnji Haris-ef. Amidžiću, dosadašnjem glavnom imamu MIZ Novi Travnik. Hajr dovu je proučio hfz. Fahrudin-ef. Haseljić, bivši glavni imam MIZ Novi Travnik.

Salih-ef. Zukić od 2016. godine obavlja dužnost imama Čaršijske džamije u džematu Grad-Novi Travnik. Završio je Gazi Husref-begovu medresu u Sarajevu i Fakultet hadisa i islamskih studija na Islamskom univerzitetu u Medini.

popularno

Džemat Trenica: Više od 20 polaznica završilo prvu žensku hatmu

U džematu Trenica, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik, u okviru halke Kur'ana završena je prva ženska hatma od kada postoji ovaj...

Mladi iz Pečuja napravili odmaralište i uredili autobusnu stanicu

U proteklim danima u Pečuju je organizovana neformalna glupa mladih iz sela Pečuj i Petačići. Ova grupa u...

Sin novog načelnika Travnika dobio 11.000 KM poticaja

U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala...

Predsjednici klubova u OV Novi Travnik položili cvijeće na šehidskom spomen obilježju

Povodom 15. aprila, dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, organizovano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!