15 C
Novi Travnik
Petak, 18 Septembra, 2020
nove-info.com

Matko Križanović još u bjekstvu, pritvorena osoba koja ga je podstrekavala

Adrijanu Jurkoviću Adiju iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je podstrekavao Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su se oglasili u vezi nedavnog događaja u Čapljini, od 7. avgusta kada je ispred ugostiteljskog objekta „Craft“, Matko Križanović (28) iz automatske puške prostrijelio Igora Č. iz Čapljine.

Igor Č., je podsjetimo, zadobio teške tjelesne ozljede, u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba. 

-Kantonalno tužilaštvo, u saradnji sa MUP-om HNK Mostar, poduzima istražne radnje u ovom predmetu, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo te procesuiranja počinitelja.

Zbog toga je na prijedlog Tužilaštva HNK rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 13.avgusta 2020. godine, Adrijanu Jurkoviću zv. „Adi“ iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je podstrekavao osumnjičenog Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz čl. 166.st.1. u vezi sa čl. 28. i 32. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), a na štetu oštećenog I. Č.-saopćili sui z Tužilaštva HNK.

Potvrdili su da se osumnjičeni Matko Križanović nalazi se u bjekstvu te da trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH.

– MUP HNK, po nalogu Tužilaštva HNK poduzima sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska i lišenja slobode.Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području HNK, odnosno BiH-naveli su iz Tužilaštva HNK.

popularno

Novotravničanin Munib Hajrić objavio “promotivni” video i nasmijao cijelu BiH!

Kandidat SDA za Općinsko vijeće Općine Novi Travnik Munib Hajrić zvani Ćibo objavio je video na društvenim mrežama u kojem je najavio...

Pronađen ukradeni automobil fudbalera Novog Travnika

Danas je nogometašu Novog Travnika, Ibrahimu Duvnjaku, sa Gradskof stadiona ukraden automobil. Iz Policijske stanice Travnik potvrđeno je...

Sa parkinga Gradskog stadiona ukraden automobil nogometašu Novog Travnika

Danas je, tokom treninga NK Novi Travnik, ukraden automobil jednom od nogometaša ovog kluba, stoji na zvaničnoj stranici.

Životna jesen čovjeka

Njegove sijede kose, staro lice borama ispunjeno i pogled u daljinu (da li čežnje ili tuge pune) sve govori. To je čovjek životom pritisnut,...
8,510PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Sadržaj je zaštićen!