Lendo se sastao sa Sejadom Hercegom, koordinatorom razvoja organske proizvodnje

618

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo razgovarao je danas sa Sejadom Hercegom, koordinatorom razvoja organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Naglašeni su pozitivni učinci razvoja organske proizvodnje na cjelokupan privredno-ekonomski sistem Bosne i Hercegovine. Proizvodnja i potražnja za organskim proizvodima raste iz godine u godinu i ista predstavlja veliki potencijal, s jedne strane kao izvozna grana Bosne i Hercegovine, te, s druge strane kao dio bosanskohercegovačke turističke ponude.

 “I organska proizvodnja i turizam predstavljaju, zasigurno jedne od najbrže rastućih privrednih grana i upravo iz tih razloga, svi nivoi vlasti moraju učiniti dodatne napore kako bi se olakšala i pojednostavila proizvodnja i plasman organskih proizvoda, te kako bi sve ljepote i jedinstvenosti naše Bosne i Hercegovine bile sastavnim dijelom turističkih ponuda, kako zemalja regije, EU, tako i cijeloga svijeta”, podvukao je potpredsjednik Lendo.

Potpredsjednik Lendo podržao je rad i aktivnosti koordinatora Hercega, te mu izrazio podršku u realizaciji predviđenih aktivnosti.