5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Komšić putem video-linka na vanrednoj sjednici Predsjedništva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izolaciji nakon posjete Kanadi, ali će učestvovati u radu današnje vanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je Feni iz Komšićevog ureda.Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održana danas u 17 sati nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi s pandemijom koronavirusa (Covid-19), potvrđeno je Feni u Predsjedništvu BiH.

Na sjednici bi trebalo biti razgovarano o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitila privreda.

Također, na sjednici bi trebali biti članovi Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko Distrikta i entitetski ministri zdravstva.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nalazi se u dobrovoljnoj samoizolaciji nakon prošlosedmičnog povratka iz posjete Kanadi, gdje je, između ostalog, imao susret s premijerom Justinom Trudeauom. Supruga kanadskog premijera Sophie Grégoire Trudeaua testirana je pozitivno na koronavirus.

(Klix.ba)

Popularni članci