5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Ko su najplaćeniji treneri današnjice?

Kvalitetan i uspješan trener je jedan od najvažniji faktora u funkcionisanju nogometnog kluba pa i ne čudi što ovi stručnjaci danas zarađuju ogromne novce.

U svemu tome prednjači Atleticov karizmatični trener Diego Simeone koji, prema podacima France Footballa, zarađuje godišnje 40,5 miliona eura na ime plate i sponzorskih ugovora.

Osim ovog skupocjenog dvojca, još četvorica zarađuju više od 20 miliona eura godišnje, a to su Cityjev Pep Guardiola (27 miliona eura), Liverpoolov Klopp (24), Tottenhamov Mourinho (23) i Realov Zinedine Zidane (23).

Otpušteni Barceloni trener Ernesto Valverde je zarađivao 19 miliona eura, a Allegri u Juventusu 13,5. Zanimljivo da su u top 10 najplaćenijih trenera i dvojica koja rade u Kini. Fabio Cannavaro u Guangzhou zarađuje 14, dok Rafa Benitez kao trener Dalian Yifanga ima platu od 13 miliona eura.

Vrijedi istaći da i ostatak trenera danas jako mnogo zarađuje pa tako 20. najplaćeniji Bruno Genesio za usluge u kineskom Beijingu zarađuje odličnih 8 miliona eura godišnje. Više od 8 miliona eura imali su ili još imaju Ancelotti, Pellegrini, Sarri, Jardim, Pereira, Pochettino,. Rodgers, Tuchel i Solskjaer.


Popularni članci