5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Kako se obilježio Dan ružičastih majica u OŠ “Novi Travnik”

Ružičastim majicama, svojim kreacijama, porukama i prigodnim programom, učenici osnovne škole “Novi Travnik” i ove godine su obilježili Dan ružičastih majica, poznatiji još kao i Pink shirt day. Dan ružičastih majica se obilježava posljednje srijede u veljači! Taj dan se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijeg vršnjačkog nasilja u školama.

Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u mjestu Nova Scotia. Na taj se dan, u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti, kako po školama, tako i na radnim mjestima, te se nose ružičaste majice kako bi se simbolizirala borba protiv nasilja među vršnjacima.

Dekoracija povodom Dana ružičastih majica

Na Dan ružičastih majica provode se mnoge aktivnosti u kojima sudjeluju sve odgojno obrazovne ustanove i svi oni koji žele simbolizirati borbu protiv nasilja nad vršnjacima. Sudionici nose bilo koji odjevni predmet ružičaste boje ( majica, traperice, tenisice, prsten, naušnice, narukvice ) te samostalno ili grupno kreiraju poruke koje govore o borbi protiv nasilja.

Popularni članci