-4 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 24 Januara, 2022

Izvještaj MUP-a SBK: Evo šta se sve dešavalo tokom novogodišnjeg vikenda

U toku protekla 3 dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

Dana 31.12.2021.godine oko 23,15 sati u ulici Visočka cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloubotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.D. rođen 1997.godine iz Visokog, gdje je kod istog pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, dana 01.01.2022.godine oko 01,40 sati u mjestu Babanovac, općina Travnik, policijski službenici PI Babanovac izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila VW Golf, te vozača A.M. rođen 2002.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana 01.01.2022.godine oko 02,10 sati u ulici S.Ahmeda, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila BMW u kojem se nalazio A.B. rođen 1992.godine iz Jablanice. Kod navedenog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Lažno prijavljivanje” iz člana 347. KZ FBiH, koje je počinjeno na području općine Vitez.

Dana 07.11.2021.godine oko 00,30 sati u PS Vitez je prijavljeno da su u ugostiteljski objekat koji se nalazi u mjestu Bila, općina Vitez, postavljene dvije eksplozivne naprave, te da će iste biti aktivirane. Operativnim radom na terenu, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo Z.Č. rođen 1962.godine iz Travnika. Prijava je zaprimljena u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po prijavi službenici policije su izašli na lice mjesta, te izvršili kontradiverzioni pregled ugostiteljskog objekta, gdje su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Otuđenje tuđe pokretnine“ koje je izvršeno u proteklom periodu na području općina Jajce.

Naime, dana 25.11.2021.godine u PS Jajce je prijavljena krađa teretnog motornog vozila marke Fiat koje je bilo parkirano uz magistralni put M-16, Jajce-Banja Luka. Navedeno vozilo je isti dan i pronađeno u mjestu Šibenica, općina Jajce.

Policijski službenici, operativnim radom na terenu, su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K., rođen 2002.godine iz Jajca.

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 32 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže a 7 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 02.01.2022.godine oko 11,40 sati na magistralnom putu u mjestu Duhovo, općina Novi Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala:

vozačica S.M. rođena 1987.godine iz Bugojna, koja je upravljala putničkim motornim vozilom marke Škoda te udarila u betonsku pozidu.

Kao putnici u vozilu su se također nalazile S.Z. rođena 1978.godine, A.Z. rođena 2002.godine i 1 maloljetna ženska osoba, sve iz Bugojna.

Vozačica vozila Škoda kao i putnice, zadobile su lakše, dok je maloljetna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Novi Travnik

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 839 prekršajnih naloga, od kojih je 106 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 68 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 31.12.2021. godine oko 21,05 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u mjestu Ljubić, općina Vitez, muškarac H.P. rođen 1973. godine izvršio samoubistvo vješanjem.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

                                                 

popularno

Novotravničanin Nevzudin Brljak predsjednik povjereništva Stranke za BiH SBK

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu imenovalo je prije par dana Radnu grupu za Srednjobosanski kanton. Na konstitutirajućoj...

Spremite se za debele minuse u BiH početkom sedmice

U Bosni i Hercegovini su se temperature već poprilično spustile, a početkom naredne sedmice možemo očekivati i debele minuse. U gradovima i...

Poznat datum početka drugog polugodišta u školama

Redovna nastava u drugom polugodištu za učenike osnovnih i srednjih škola počinje 25.1.2022. godine (utorak), po istom modelu i rasporedu časova kao...

Futsaleri BiH danas protiv moćne Španije počinju historijski nastup na EP-u

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Španije od 17:30 počet će debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj, prvom velikom...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!