16.8 C
Novi Travnik
Subota, 15 Avgusta, 2020
nove-info.com

Izbori sve izvjesniji: Na potezu Dom naroda Parlamenta BiH

Usaglašeni tekst državnog budžeta usvojen je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Prema procedurama Bosna i Hercegovina se nalazi na korak da konačno dobije državni budžet, a na potezu je Dom naroda Parlamenta BiH.

Prema najava, sjednica Doma naroda bit će održana u srijedu (29. jula), a dnevnim redom predviđeno je da se delegati izjasne o Izvještaju Zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2020. godinu.Usaglašeni tekst je usvojen sa 23 glasa za i 8 protiv, bez suzdržanih, a postojala je i opća i entitetska većina.

Podsjećamo Zajednička komisija na danas održanoj sjednici usaglasila je zajednički tekst državnog budžeta sa šest amandamana HDZ-a BiH.
Amandmanima je predviđeno da se odbija amandman zastupnika u Predstavničkog doma Parlamenta BiH Jasmina Emrića (A-SDA) kojim je bilo predviđeno 450.000 KM za pomoć USK u borbi protiv migrantske krize.

Također amandmanima je predviđeno da se na stavku Parlamenta BiH vraća iznos od 750.000 KM koje je Predsjedništvo prenamjenilo za ekonomski oporavak od posljedica pandemije koronavirusa.

POdsjećamo, hitnost usvajanja državnog budžeta je u potrebi da se Centralnoj izbornoj komisiji BiH osiguraju potrebna sredstva za provođenja ovogodišnjih lokalnih izbora. Članovi CIK-a BiH prošle sedmice upozorili da izbori neće biti održani ukoliko se državni budžet ne usvoji do kraja ove sedmice.

popularno

Detalji saobraćajne nesreće na Komaru: život izgubila dva učenika Elči Ibrahim – pašine medrese, 3 u bolnici

Kako nezvanično saznajemo, u saobraćajnoj nesreći su poginula 2 učenika Elči Ibrahim - pašine medrese u Travniku koji su tu školu završili...

Teška saobraćajna nesreća na Komaru: 2 mladića poginula, 3 u bolnici

Kako nezvanično saznajemo, danas se na putu Turbe - Donji Vakuf, na prevoju Komar desila teška saobraćajna nesreća u kojoj su 2...

Od sutra i zvanično jeftinije komercijalno testiranje na koronavirus u FBiH, poznata je i cijena

Kao što je Klix.ba jučer najavio, i Federacija BiH će sniziti cijenu komercijalnog testiranja na koronavirus pa će tako već od sutra...

Matko Križanović još u bjekstvu, pritvorena osoba koja ga je podstrekavala

Adrijanu Jurkoviću Adiju iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je podstrekavao Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela
8,454PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Sadržaj je zaštićen!