5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Iza ubijenog Sifeta ostala trudna supruga i dva sina

Smail Bešo (43) iz Vraniske kod Viteza, koji je uhapšen nakon što je sinoć u kafani “Ovo malo duše” u tom mjestu nožem usmrtio Sifeta Haskića (40) iz susjednog mjesta Večeriska, nakon krim-obrade u policiji predat je Tužilaštvu u Travniku.

Njega je danas u prostorijama Tužilaštva ispitao kantonalni tužilac, koji će uputiti prijedlog Kantonalnom sudu u Travniku da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za Faktor iz te pravosudne institucije. Na teret mu se stavlja krivično djelo ubistvo.

– Osumnjičenom S. B. pritvor se predlaže zbog postojanja osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Također, pritovor se predlaže jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela što bi puštenje na slobodu osumnjičenog rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda – potvrdila je za Faktor Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva u Travniku.

Krvavi obračun dogodio se sinoć oko 21.40 sati.

Kako smo ranije objavili, svemu je prethodila klasična kafanska svađa, da bi u jednom trenutku Bešo izvadio nož i izbo Haskića. On je odmah prevezen u Dom zdravlja u Vitezu, nakon čega je upućen za bolnicu u Novoj Bili, gdje je uslijed teških povreda preminuo, a policija je uhapsila osumnjičenog.

Sifetu Haskiću dženaza i ukop bit će obavljeni sutra iza ikindije – namaza, u 14.35 sati, na lokalnom mezarju u Donjoj Večeriskoj.

Iza Sifeta su ostala dva sina Dževad i Dženan, te trudna supruga Elisa.

(Faktor.ba)

Popularni članci