2 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021

Investitori iz Kine ulažu u Novi Travnik?

Na prijedlog gosp. Stipice Frančića, u zgradi  Općine Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije KREMIT na čelu sa predsjednikom  kompanije Hao Yong Jing, piše Centralna.

Kompanija KREMIT predstavila je svoje poslovanje  i iskazala  veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevnog kamena- mermera na području općine Novi Travnik.

Načelnik Dujo istaknuo je  spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakome potencijalnom investitoru pa i kompanij KREMIT. Zaključeno je da će Općina i kompanija KREMIT razmjeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena- mermera i da će se učiniti sve sukladno zakonskoj regulativi da se pomogne da kompanija KREMIT dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

Predsjednik kompanije KREMIT  Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena-mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije  otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području naše općine i uposliti znatan broj ljudi, prenosi Centralna.

popularno

Početak radne sedmica donosi snijeg u BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi. "Sutra u Bosni i...

Prevent Travnik traži rukovodioca proizvodnje

Prevent Travnik d.o.o. Travnik, članica Prevent Grupacije zapošljava blizu 300 uposlenika. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno...

Novi Travnik: Danas radari na četiri lokacije

Najavljene radarske kontrole za 28. 11. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 15:00 do 17:00 sati M-16.4 Vodovod17:30 do 19:00 sati...

Srednjobosanske šume / Oglas za posao

Srednjobosanske šume / Šume SBK raspisuju oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno radno vrijeme. Prijem radnika na određeno...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!