5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Hoćemo li se smjeti ovog ljeta kupati na Jadranskom moru: Stigao je odgovor!

Turistička sezona je na pragu, ali turističkog prometa gotovo da nema, a neizvjesno je kada će se pokrenuti, obzirom na borbu protiv epidemije koronavirusa

Jadransko more

.

Prerano je prognozirati kada će biti ublažene ili posve ukinute restrikcije vezano za putovanja između gradova, no mnogi građani vjeruju da će ovo ljeto ipak provesti na Jadranu, a stanovnici priobalnih gradova i ranije. Naravno, u skladu s finansijskim mogućnostima.

Na konferenciji za novinare Štaba civilne zaštite Zadarske županije bilo je pitanja o sigurnosti kupanja na moru.

Na pitanje može li se koronavirus prenositi preko komaraca kojih je u posljednje vrijeme sve više, te pitanje sigurnosti kupanja u moru u vrijeme koronavirusa, odgovorio je voditelj službe za epidemiologiju Alan Medić, piše Zadarski.hr.

“Koliko mi je za sada dostupno iz literature, komarci ne mogu biti prijenosnici virusa. COVID-19 je ipak respiratorna infekcija. Što se tiče kupanja u moru, vjerujem da ćemo se moći kupati ako epidemija bude i dalje pod kontrolom, ali s istim onim socijalnim mjerama. Važnije je ono što se događa na obali, a ne ono što se događa u moru”, kazao je Alan Medić.

Popularni članci