5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Hafiz Nedim Botić opisao trenutnu situaciju

,,Ovih dana sam naišao na potcjenjivanje bolesti, u smislu kako korona ubija samo starije i već bolesne, tako da to nije nešto ozbiljno a pravi se ovolika drama. U fazonu, pa haj star je, svakako je bio pred umiranjem.

Prvo, ovo je strašno omalovažavanje svetosti ljudskog života. Svaki ljudski život je bitan. To što je neko star ili bolestan ne daje nam za pravo da omalovažimo njegov život. Čovjek je čovjek, nebitno imao 100 ili 10 godina. To je nečiji babo, nečija majka, nečiji dedo, nečija nena, nečiji brat, nečija sestra.

Druga stvar, ako si ti zaražen i ti nemaš simptome, to ti ne daje za pravo da zbog tebe drugi obole. Nemoj misliti samo na sebe i da tebi bude dobro. Odgovoran si pred Gospodarom šta radiš. Ako neko oboli zbog tebe i podlegne zbog bolesti, ti nosiš odgovornost. Tebi je dobro, a neko se zbog tebe pati i nečija familija dovi protiv onoga koji je zarazio njihovog voljenog. Pa kako možeš mirno spavati?

Treća stvar, svako ko omalovažava bolest, neka razmisli o samo jednoj komplikaciji. Povišenoj temperaturi koja traje desetak dana. Ili ti pređe na upalu pluća. Najzdraviji insan ima da bude bačen na koljena, kamoli onaj ko već ima hroničnu bolest. Ako i preživiš, to su mjeseci oporavka i karantene koji te čekaju, boravak u izolaciji, ne možeš ne samo raditi već ni prići svojima ni izaći na ulicu.

Zato pamet u glavu. Čuvaj svoje zdravlje, čuvaj tuđe zdravlje. I upamti, svaki život je bitan.”

Popularni članci