23 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Hadžiemrić predao dužnost Dautoviću, poznati prvi koraci

Danas je održan sastanak na kojem je i službeno izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg Općinskog načelnika Admira Hadžiemrića i novoizabranog Općinskog načelnika Kenana Dautovića.

Podsjetimo, Dautović (SDA) na prijevremenim izborima koji su održani 11. aprila tekuće godine, osvojio je 6.899 glasova.

U ranijim izjavama novoizabrani načelnik je govorio da je cilj raditi maksimalno na prihodovnoj strani budžeta, također je i naglašavao da treba učiniti sve da se donese nova vrijednost na prostor općine, da se osnaže privredni subjekti, kako bi općina krenula ka boljitku. Plan je i više raditi sa mjesnim zajednicama, prenosi TNT portal.

Admir Hadžiemrić deset godina bio je na čelu Općine a danas je naglasio da novoizabranom načelniku stoji na raspolaganju i nakon ove službene primopredaje.

popularno

FOTO – “Novotravničko biserje” ugostilo BZK “Preporod” iz Viteza

KUD "Novotravničko biserje" održalo je zajednički koncert s BZK “Preporod” iz Viteza. Preko stotinu mladih se družilo u našem gradu, a građani...

Maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. sastali se na 50 godina mature

Jedna jako lijepa priča dolazi nam iz našeg Novog Travnika. Nakon pedeset godina sastali su se maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. godine.

Narandžasto upozorenje zbog očekivanih visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrlo visokih vrijednosti UV indeksa koji se očekuju...

Kod Kupresa Travničanin kamionom udario u medvjeda

Na magistralnom putnom pravcu Kupres – Šujica, u mjestu Poganac u petak u ranim jutarnjim satima dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!