5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Frizerski saloni ponovo otvoreni, radnici podijelili radost s mušterijama

Frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, odlukom Federalnog štaba civilne zaštite od danas ponovo mogu raditi.Naš fotoreporter posjetio je jedan sarajevski frizerski salon gdje je naišao na veoma pozitivne reakcije kako uposlenika tako i mušterija zbog ponovnog otvaranja salona.

Frizeri su našem fotoreporteru kazali kako su jedva čekali da se vrate na posao, dok su mušterije presretne što se mogu nakon nekoliko sedmica konačno ošišati. Iako su otvoreni tek nekoliko sati saloni već primaju prve mušterije. Ono što je zaista pohvalno jeste da su i radnici i mušterije nosili maske za lice, radnice čak i vizire dok im je sve vrijeme pri ruci dezinfekciono sredstvo.

Iako su saloni ljepote punom parom krenuli s radom, svojim mušterijama druge radnje ipak još uvijek nisu otvorile svoja vrata. Sudeći prema onome što je naš fotoreporter zabilježio, većina ne radi dok je nekolicina objekata u pripremi za otvaranje u ponedeljak 4. maja.

Podsjećamo da vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naređene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprečavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo. Danas, sutra i prekosutra, dakle za 1., 2. i 3. maj ponovo je uveden policijski sat.

Popularni članci