13 C
Novi Travnik
Petak, 22 Oktobra, 2021

FOTO – Džemat Lisac ispratio Ređu ef. Sarajlića u penziju

Džemat Lisac je u nedjelju 13.6. poslije podne namaza organizirao svečanost povodom odlaska u penziju dugogodišnjeg imama Ređe ef. Sarajlića. Tim povodom na facebook profilu je objavljena objava koju vam donosimo u cijelosti:

“Jučer je nakon podne namaza u našoj džamiji uz prigodan program organizovana svečanost povodom odlaska u penziju Ređe ef. nakon 40 godina službovanja u džematu Lisac.

Pored brojnih gostiju, programu su prisustvovali i Edhem ef. Čamdžić, dugogodišnji banjalučki muftija, Ćamil ef. Hajdarević, jedan od najboljih učača Kur'ana u BiH, prof. Harun Rebronja, profesor Kiraeta u medresi u Novom Pazaru, dr. Ermin ef. Vučkić, glavni imam medžlisa Ključ, Omer ef. Sikira, glavni imam medžlisa Vitez, Salih ef. Zukić, glavni imam našeg medžlisa, Hamdija ef. Nesimović, imam u herojskom gradu Bužimu, Sead ef. Šahinović, imam iz Zenice, Salih ef. Arslanagić, izaslanik ispred medžlisa Travnik, hor derviša tekije Mesudija iz Kaćuna, brojne kolege imami iz različitih dijelova domovine kao i gosti iz javnog života.

Zahvalnice i poklone za svoj dugogodišnji rad u našem džematu, Ređo ef. je primio od džematskog odbora, medžlisa i udruženja ilmijje, a on se u svoje ime zahvalio Nerminu ef. Čakiću, kao najuspješnijem od svojih učenika na polju sticanja nauke, kao i Kanalu 6, za praćenje svih aktivnosti vođenih u džematu.

Posebno priznanje dodijelio je selu Reput koje je najorganizovanije mjesto u džematu, posebno za vrijeme Ramazana, a ovo selo broji i najviše vakifa džemata. Priznanje je u ime mještana primio vakif Besim Belegić. Zahvalnice su dodijeljene i najuspješnim učenicima mekteba, Tolja Ilhani, Čakić Sari i Imamović Mineli. Molimo Uzvišenog Allaha dž.š., da uz dobro zdravlje poživi našeg efendiju i omogući mu da uživa u zasluženoj penziji. Amin”

popularno

Penzioneri iz SBK najavljuju moguće proteste

Penzioneri Srednjobosanskog kantona, kao i svi penzioneri u Federaciji BiH, Dan penzionera ove godine dočekuju u veoma teškom položaju. Penzije nisu povećane...

Novi Travnik: Radari najavljeni na četiri lokacije

Radarske kontrole za danas su najavljene na četiri lokacije, i to: 09:00-10:00h Vodovod OŠ 10:30-11:30h Rankovići

Novotravničanin Abaz Mandžuka novi direktor bugojanskog Binasa

Abaz Mandžuka je jučer imenovan za novog v.d. direktora bugojanskog Binasa. Imenovala ga je Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici. Rođen je...

Pohod u Travnik mališana iz obdaništa “Sultan Fatih”

Povodom obilježavanja rođenja Poslanika Muhammeda, a.s., mališani obdaništa "Sultan Fatih" su prodefilirali sunčanim ulicama Travnika. Tom prilikom su...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!