5.8 C
Novi Travnik
Utorak, 20 Aprila, 2021

Evo koliko će SBK dobiti doza Pfizerove vakcine!

Vakcine koje su danas preko COVAX mehanizma stigle u BiH, sa Aerodroma u Sarajevu su dopremljene u prostorije Federalnog zavoda za javno zdravstvo u Mostaru, gdje postoje komora i skladište za hladni lanac.

Kao i u slučaju s vakcinama AstraZeneca, doniranim iz Srbije, transport iz Sarajeva do Mostara , pod policijskom pratnjom, osigurala je kompanija „Hercegovinalijek“.

Kako je to ranije potvrđeno za „Avaz“ iz ZJZ F BiH, Federaciji BiH će od 23.400 doza vakcina BioNTech/Pfizer pripasti 15.210 doza.

Distribucija vakcina prema kantonalnim zavodima će, nakon neophodne procedure, najvjerovatnije otpočeti u ponedjeljak.

Raspodjela će biti izvršena prema do sada utvrđenom algoritmu na način da, prema planu distribucije Pfizer vakcina, Kantonu Sarajevo pripada 1.601 doza, Tuzlanskom 1.525, Zeničko-dobojskom 1.144, a Hercegovačko-neretvanskom 838.

Srednjobosanski i Unsko-sanski kanton će dobiti po 762 doze,Livanjski 381 ,a Zapadnohercegovački 305.

Posavski kanton dobit će 153 doze ,a Bosansko-podrinjski 77. Jasno, u istom omjeru bit će izvršena raspodjela i za drugu dozu Pfizer vakcine.

popularno

Džemat Trenica: Više od 20 polaznica završilo prvu žensku hatmu

U džematu Trenica, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik, u okviru halke Kur'ana završena je prva ženska hatma od kada postoji ovaj...

Mladi iz Pečuja napravili odmaralište i uredili autobusnu stanicu

U proteklim danima u Pečuju je organizovana neformalna glupa mladih iz sela Pečuj i Petačići. Ova grupa u...

Sin novog načelnika Travnika dobio 11.000 KM poticaja

U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala...

Predsjednici klubova u OV Novi Travnik položili cvijeće na šehidskom spomen obilježju

Povodom 15. aprila, dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, organizovano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!