11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Dosta fabrika u SBK bi se moglo privremeno zatvoriti zbog koronavirusa

Problemi u vezi s koronavirusom već su ozbiljno pogodili bh. ekonomiju, a u Udruženju poslodavaca Federacije BiH kažu kako će se dosta fabrika morati privremeno zatvoriti.

Iako situacija sa koronavirusom još nije dostigla svoj vrhunac pojedine grane ekonomije već osjete probleme. Turizam već sad osjeća problem, kao i sektori transporta, prijevoza robe, jer je smanjen promet robe i usluga, a to je bilo i prvo na udaru.

Gledajući naš kanton i fabrike u SBK, veliki udio u privredi SBK imaju fabrike koje se bave tekstilnom industrijom i obućarskom. Zbog problema u Italiji, jer većina ih radi za italijanske firme i praktično su zaustavljene moglo bi doći do privremenog zatvaranja istih.

Udruženje poslodavaca zakazalo je svoje hitno zasjedanje, baš na poziv tekstilaca, zbog potrebe za dogovorom i planiranjem šta učiniti.

“Dosta fabrika će se morati privremeno zatvoriti, kako u Federaciji, tako i u RS-u. Nije bitno drugačija situacija ni kod njih”, kaže predsjednik Udruženja poslodavaca.

Pod posebnim udarom je i industija namještaja koja većinu repromaterijala dobavlja iz Kine. Zalihe se smanjuju i sama proizvodnja dolazi pod znak pitanja.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!