5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Dodik svojom izjavom uzdrmao BiH: Imamo 10 dana da nam…

“Nismo došli da pričamo bajke, virus je opasan. Promijenit će naš način života. Virus koji je ušao u RS i BiH je došao sa zapada. Ljudi koji tamo rade i žive unijeli su taj virus i imamo probleme s tim”, izjavio je Dodik.

Taj virus sije smrt, prema njegovim riječima, i ako bude masovno ušao u BiH – unesrećit će mnoge porodice. Zamolio nadležne u institucijama da uvedu rigorozne mjere zaštite.

“Imamo 10 dana nakon Italije, da nam se ne desi Italija. Ljekari su tamo morali da biraju između pacijenata, ko će ostati u životu. Neophodno je da svi ostanu kući, budu što manje u socijalnom kontaktu, da se pridržavaju mjera, da spriječimo ulazak opasne pandemije koja bi mogla da nanese štetu društvu”, kazao je Dodik.

Predsjedništvo BiH će se u narednim danima obratiti prijateljima koji će BiH omogućiti neophodnu medicinsku opremu za borbu protiv korona virusa, a Dodik se unaprijed zahvalio svima onima koji pozitivno odgovore.

Istakao je da se svi moraju ponašati odgovorno, te je pohvalio entitetsku saradnju.

Poručio je da će se BiH suočiti sa velikim ekonomskim problemima, te je konstatovao da je neophodno održati stabilan budžetski sistem, kao i bankarski sistem BiH, prenosi N1.

Popularni članci