5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Dobra vijest za penzionere u FBiH: Uvećane penzije već od narednog mjeseca

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je održala treću redovnu sjednicu na kojoj je doneseno nekoliko odluka, a jedna od njih je i povećanje penzija.

  • Prijašnja vlada je donijela odluku da vanredno povećanje stupi na snagu jula 2023. godine, a nova Vlada je donijela odluku da proširi obim mjeseci i isplate penzije od maja će biti veća za 3,9 procenata – rekao je Adnan Delić, ministar rada i socijalne politike FBiH.

Vlada FBiH osigurala je dodatnih 14 miliona KM.

Delić je rekao da više od milion ljudi u FBiH prima neku vrstu socijalne pomoći ili penziju, i to najminimalnija primanja, te da bi se to promijenilo, treba se promijeniti poslovni ambijent. Ponovio je kako omjer zaposlenih i penzionera nije dobar.

  • Treba poboljšati poslovni ambijent. Drago mi je da smo razgovarali sa Svjetskom bankom o velikom višemilionskom projektu u zapošljavanju u FBiH. Nadam se da ćemo moći pričati o kompanijama koje se bave visokim naprednim tehnologijama i pružaju visokokvalitetna i dobro plaćena radna mjesta, da mladi više neće odlaziti itd. – rekao je Delić.

Popularni članci