5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Bugojno: Iz porodične kuće ukrali dvije električne kosilice, trimer i dvije motorne pile

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili 3 krivična djela „Teške krađe“ i 4 krivična djela „Krađe“, koja su prijavljena u proteklom periodu na području općine Bugojno.

Dana 03.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljena teška krađa na štetu M.Ć. iz Bugojna, kojem je iz njegovog putničkog motornog vozila marke Audi od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno oko 10.000,00 KM, pasoš i potvrda o registraciji od navedenog vozila.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su izvršioci predmetnog krivičnog djela M.B. rođen 1984.godine iz Jajca i M.R. rođen 1977.godine iz Travnika.

Dana 06.07.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena teška krađa dvije električne kosilice marke Raser i Pattfield, trimer, te dvije motorne pile, iz pratećeg objekta porodične kuće vlasništva E.B. u ulici Gaj, općina Bugojno.

Također, dana 14.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena teška krađa putne torbe u kojoj se nalazila određena količina novca, odjeća i bežične slušalice, vlasništva A.H. iz Bugojna.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da je za navedena dva krivična djela osumnjičen E.Š. rođen 2002.godine iz Bugojna.

U proteklom periodu na području općine Bugojno prijavljena su 4 krivična djela krađe, gdje su iz pekarske radnje, fast fooda, ljekarne i slastičarne, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih otuđene vrećice sa neutvrđenom količinom novca namijenjen za dobrotvorne svrhe.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.Š. rođen 2002.godine, A.V. rođen 1991.godine obojica iz Bugojna i M.Ć. rođen 2003.godine iz Donjeg Vakufa.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela.

Popularni članci