11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Bingo želi kupiti FIS, evo šta na to kaže Pero Gudelj

Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, čiji su suvlasnici Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, koji imaju po 50 posto kapitala.

Gudelj je još krajem prošle godine otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva, a ta vijest tada je kao bomba odjeknula u javnosti. Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kaže sada Gudelj.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – zaključuje Gudelj.

U FIS-u su na upit o tome u kojoj fazi je proces i da li mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju, dali su sljedeći odgovor:

“Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerovatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture”.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!