5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Appleov App Store od danas i u Bosni i Hercegovini

Najpoznatiji softverski servisi kompanije Apple, uključujući i App Store, od danas su dostupni i korisnicima u Bosni i Hercegovini.

Servisi koji su od danas otključani za korisnike Appleovih proizvoda u našoj zemlji su, pored spomenuog Storea – Apple Arcade, Apple Music, Apple Podcasts i iCloud. Servisi su proširili svoju ponudu na 20, odnosno 52 države kada je u pitanju Music čiji su građani do jučer morali prijavljivati svoje naloge u druge zemlje kako bi preko iPhonea uživali u pogodnostima.

“Sretni smo što popularne Appleove servise sada možemo učiniti dostupnima korisnicima u više država nego ikada prije. Naši korisnici će, nadamo se, otrkiti omiljene aplikacije, igrice, pjesme i podcaste”, saopćeno je i Applea.

Pored Bosne i Hercegovine, pristup App Storeu i drugim servisima dostupan je od danas i korisnicima u Srbiji, Gruziji, Kosovu i Crnoj Gori. Korisnici u Hrvatskoj, Islandu i Sjevernoj Makedoniji koji su imali regionalni pristup App Storeu dobili su pristup Apple Musicu koji do jučer nisu imali.

Popularni članci