5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Adnan Baltić: Ne možemo dozvoliti da neko sa strane našim građanima nudi jeftiniji proizvod

Vlasnik benzinske pumpe “ABA”, Adnan Baltić, u razgovoru za Agenciju Dan kazao je kako smanjenje cijena goriva na pumpama nije “rat” između njega i vlasnika pumpe “TIOIL”, već nešto sasvim drugo.

“Ne bih to nazvao “ratom” jer se Tihomir i ja poznajemo nekih 20 godina. On je nedavno otvorio benzinsku pumpu u našoj blizini i jedino na toj pumpi je stavio niže cijene. Na svim ostalima su više. Ipak smo mi travnička kompanija i ne možemo dozvoliti da neko sa strane našim građanima nudi jeftiniji proizvod, te je to razlog sniženja, a od čega direktnu korist imaju samo građani.” – izjavio je Baltić za Agenciju DAN.

Dodao je da ABA ima svoje benzinske pumpe u Donjem Vakufu, Travniku i Bugojnu, te da su do sada na svim tim pumpama uvijek bile jednake cijene.

“Ova komšijska igra natjerala nas je da odstupimo od tih pravila” – dodao je Baltić.

Kompanija ABA je “INA partner” i kao takva je uvoznik najkvalitetnijih naftnih derivata na ovim prostorima. Njihove cisterne se plombiraju u rafineriji i plomba se skida tek na benzinskoj pumpi.

“Kao “INA partner” dužni smo regulisati cijene prema cijeni njihovih proizvoda. Cijene će biti ovakve dok god to budemo u mogućnosti. Stoga molim građane da ne dolaze sa kanisterima i buradima, kako bi gorivo po ovoj cijeni bilo na raspolaganju svima” – rekao je Adnan Baltić.

Agencija DAN

Popularni članci